logo

Is een fietsverzekering verplicht voor een elektrische fiets?

De elektrische fiets is echt een topper. Vorig jaar had 45% van alle nieuwe fietsen volgens de vakbeurs, Velofollies, een elektrische ondersteuning. En dat is niet verwonderlijk. Het is heerlijk om ‘elektrisch’ te fietsen naar uw werk of in uw vrije tijd. Daarom kiezen alle leeftijdsgroepen er zo massaal voor. Bovendien worden elektrische fietsen steeds betaalbaarder. Maar hoe zit het met de verzekering? Moet u zich verplicht verzekeren omdat er een motortje in uw elektrische fiets zit?

Verzekerd voor schade aan anderen

Een verzekering is niet verplicht als u uw elektrische fiets zelf moet aantrappen en u niet harder dan 45 km/u kan.  Uw Familiale verzekering dekt de schade die u met uw elektrische fiets veroorzaakt aan iemand anders. Zowel de materiële schade als de lichamelijke schade wordt vergoed.

Maar: de schade aan uw eigen elektrische fiets of uw eigen medische kosten vallen niet onder deze verzekering. Voor sommige elektrische fietsen zijn er uitzonderingen zoals de speed pedelec.

Maar niet voor diefstal en schade

Inderdaad, daarvoor bestaan speciale verzekeringen. Er zijn verzekeringen die vergoeden wanneer uw fiets wordt gestolen of beschadigd. Ook kunt u een waarborg nemen die medische kosten tot een bepaald plafond terugbetaalt.

Contacteer ons voor meer info.

 

Bron: Ethias