logo

News

Zo kom je goed verzekerd de winter door

Een slippertje met de wagen, een valpartij op de gladde stoep, bevroren leidingen, … . Het kan je allemaal overkomen tijdens de winter. Welke verzekeringen heb je nodig om je hiertegen te beschermen? Met deze tips zijn jouw verzekeringen 100% winterproof!

Goed verzekerd de baan op

Gladde wegen door rijm- of ijzelplekken en bladeren, de zon hangt laag en schittert op de weg, autoruiten zijn aangeslagen of bevroren. Allemaal zaken die gevaarlijk kunnen zijn in het verkeer.

Denk daarom aan een goede omniumverzekering voor je wagen. Het zorgt ervoor dat schade gedekt is bij een botsing of accident. Een “kleine omnium” vergoedt de kosten wanneer je voertuig getroffen of beschadigd wordt door hagelinslag, glasbreuk of storm.

Een bestuurdersverzekering kan ook interessant zijn. Deze verzekering zorgt ervoor dat je zelf verzekerd bent voor lichamelijke schade bij een ongeval en dekt de medische kosten die niet worden vergoed door het ziekenfonds. 

Ook een persoonlijke ongevallenverzekering is aangeraden voor financiële bescherming wanneer je letsels oploopt bij een ongeval.

Gezellig maar verzekerd

Sfeermakers, zoals kaarsjes en haardvuren, zijn niet alleen hartverwarmend, maar ook gevaarlijk! Het omstoten van een kaars is snel gebeurd. Ook een schoorsteenbrand kan voorkomen…

Zorg er daarom voor dat je beschikt over een goede brandverzekering. Dit is absoluut onmisbaar! Zo bescherm jij je woning en je bezit.

Bevroren kranen en leidingen

Wanneer het bar koud is kunnen kranen en leidingen gaan bevriezen. Dit kan ervoor zorgen dat leidingen gaan springen. Wanneer ze weer ontdooien kan je dan lekken krijgen die je vloer, meubilair, tapijten, behang, … kunnen beschadigen.

Hiervoor kan je ook rekenen op de brandverzekering. Dit vergoedt de schade die aangericht wordt binnenshuis.

Verzekerd op de latten

Ga je op skivakantie? Dan is een goede reisverzekering een must! Een valpartij is snel gebeurd en de kans bestaat dat je skimateriaal gestolen wordt.

Dan ben je dus maar beter goed voorbereid. Er is een breed aanbod aan dekkingen voor skivakanties. Vraag ons meer info.